Friday, November 29, 2013

Γεω-μηχανική.


Επιστήμονες συμφωνούν ότι η γεω-μηχανική είναι νόμιμη. [πηγή]

Η μεταβολή του καιρού (περιλαμβανομένης της δημιουργίας συννέφων) συζητούνται από τη δεκαετία του ’40 [βλ. αποχαρακτηρισμένα πρακτικά της αμερικανικής γερουσίας το 1974 και εδώ].

Πατέντες για τη διασπορά συννέφων έχουν κατατεθεί από τότε. [Powder contrail generation]

Η γεωμηχανική και η τροποποίηση του καιρού είναι σήμερα μέρος της πανεπιστημιακής έρευνας, μέρος ιδιωτικής έρευνας, μέρος της επιστημονικής έρευνας γενικότερα, μέρος κρατικά χρηματοδοτούμενης έρευνας, μέρος της πολιτικής στις ΗΠΑ, αντικείμενο «φιλανθρωπίας» (!) ή μέρος στρατιωτικού σχεδιασμού [βλ. “Weather as a Force Multiplier: Owning the Weather in 2025” ή εδώ].

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπ’ όψην γιατί να μας ενδιαφέρει καν αν η «συνωμοσία» των αεροψεκασμών είναι αληθινή; [1234567] (βλ. και εδώ και εδώ για κάποιες Ελληνικές πηγές)

Σε τελική ανάλυση υπάρχει νόμος στις ΗΠΑ που απαγορεύει αυτά τα πράγματα που «δεν υπάρχουν»… ;) [πηγή]

Θέλουμε να ελέγχουμε τα πάντα. Ακόμα και αυτά που δεν μπορούν να ελεγχθούν. Το χάος μέσα στο μυαλό μας έχει αυτή την τρελή ιδέα ότι μπορεί να επιβάλλει τάξη στο χάος εκτός του. Δεν μπορούμε να μαστιγώσουμε τη θάλασσα.

Η καταιγίδα είναι εδώ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τη δεχθούμε και να βραχούμε.

Ω, πόσο μας αρέσει να εθελοτυφλούμε. Πόσο μας αρέσει πολλές φορές να βλέπουμε με τις ώρες ένα σύννεφο που παίρνει διάφορα «σχήματα», όταν από πίσω μας πλησιάζει η καταιγίδα…

ΥΓ. Ή μήπως τελικά όλα έχουν να κάνουν με το χρήμα και τα παράγωγα καιρού; [8, 9]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...