Sunday, January 13, 2013

Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα: Άστρο του Θανάτου, ΗΠΑ, πολιτική

pd_ko_star_wars_death_star_jt_130112_wgΦιλοσοφικό Τηλεγράφημα του Σπύρου Κάκου [2013-01-13]:

«Δεν είμαστε υπέρ της ανατίναξης πλανητών». Με αυτή τη φράση απάντησε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο αίτημα που υποβλήθηκε στην αμερικανική κυβέρνηση για την κατασκευή ενός... Death Star.
Το Άστρο του Θανάτου (Death Star) στα πλαίσια του Πολέμου των Αστρων γνωρίζουν ήταν ένας διαστημικό σταθμό στο μέγεθος της Σελήνης, ο οποίος λειτουργούσε και ως υπερόπλο ικανό να διαλύσει κάθε πλανήτη.


Το αίτημα για τη δημιουργία Death Star είχαν υπογράψει 34.000 πολίτες, λέγοντας ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα ενισχυθεί η άμυνα των ΗΠΑ. Βάσει Συντάγματος, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να απαντήσει σε κάθε αίτημα που υπογράφεται από τουλάχιστον 25.000 πολίτες.


Ο αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης που μπήκε στον κόπο να απαντήσει, εξήγησε ότι εκτός από τη στάση του προέδρου Ομπάμα στον διαπλανητικό πόλεμο, υπήρχαν και άλλοι δύο λόγοι για την απόρριψη.

  • Πρώτον το κόστος θα ήταν υπερβολικό. Το υπολόγισε μάλιστα σε 850 τετράκις εκατομμύρια δολάρια...
  • Επιπλέον εξήγησε ότι ο σταθμός έχει ένα βασικό ελάττωμα το οποίο μπορεί να εκμεταλλευτούν μικρά διαστημόπλοια.
[πηγή: web news]
 
Οι αμερικανοί είναι μπροστά από την εποχή τους σε πολλά πράγματα. Η πολιτική είναι ένα από αυτά. Δεν διστάζουν να εξετάζουν και την πιο παράλογη ιδέα σαν λύση για τα προβλήματα τους. Πραγματικά ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ στην πιθανή λύση του Άστρου του Θανάτου και τη απέρριψαν με βάση συγκεκριμένα επιχειρήματα. Ίσως την επόμενη φορά το σκεφτούν καλύτερα. Ίσως την επόμενη φορά αυτή η ανάρτηση δεν θα φέρει την ετικέτα “περίεργα”…
 
> Ελέγξτε το νέο φιλοσοφικό blog Philosophy Snapshots !

(c) Φιλοσοφικά Τηλεγραφήματα - Φιλοσοφικός σχολιασμός της επικαιρότητας...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...