Sunday, February 17, 2013

Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα: History Channel, ανθέλληνες, Κωνσταντινούπολη, Ελληνικό Βυζάντιο.

il_fullxfull.390818872_o0a5Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα του Σπύρου Κάκου [2013-02-17]:

Μόλις είδα μια εκπομπή στο History Channel σχετικά με τη διαμόρφωση του Νέου Κόσμου όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Ανέφερε την ανακάλυψη της Αμερικής από τους Βίκινγκς, χωρίς να αναφέρεται καθόλου στο γεγονός ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική εκατοντάδες χρόνια πριν. Φαίνεται μια χωρίς επιχειρήματα προπαγάνδα του τύπου “οι Βίκινγκς ανακάλυψαν την Αμερική” είναι πολύ ισχυρότερη “απόδειξη” από τους εκατοντάδες αρχαίους Ελληνικούς αμφορείς που έχουμε ανακαλύψει στην εν λόγω ήπειρο…

Μετά η εκπομπή συνέχισε με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ. Και ενώ η εκπομπή συνέχεια αναφερόταν στους Τούρκους που έκαναν την πολιορκία, δεν αναφερόταν ΚΑΘΟΛΟΥ σε αυτούς που ήταν μέσα στα τείχη της Πόλης! Σε μια εντυπωσιακή επίδειξη ανθελληνισμού, μίλαγε για αυτούς με όρους όπως “οι άνθρωποι μέσα στα τείχη”, “οι αμυνόμενοι” κλπ.

Οι σύγχρονοι ανθέλληνες χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να επιτύχουν τους στόχους τους. Και σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη ότι το γνωστό και “έγκυρο” History Channel αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο σε αυτό τον αγώνα τους. Το Βυζάντιο ήταν Ελληνική αυτοκρατορία. Πολλοί άλλοι λαοί το ζηλεύουν και θέλουν να το καπηλευτούν για τους δικούς τους σκοπούς.

Είναι πραγματικά αστείο και υπερβολικό να πιστεύει κάποιος ότι το Βυζάντιο ήταν ο,τιδήποτε άλλο παρά Ελληνικό. Το Ρωμαϊκό μέρος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας διαλύθηκε και το Ανατολικό μέρος ήταν καθαρά Ελληνικό! Κάθε στοιχείο του Βυζαντινού πολιτισμού, από τα ονόματα των αυτοκρατόρων, την επίσημη γλώσσα, την καθημερινή συμπεριφορά, τη φιλοσοφία (αν και υπήρξε μια στροφή προς τη θεολογία) είναι κάτι που κάθε σύγχρονος αλλά και αρχαίος Έλληνας θα αναγνώριζε (π.χ. τη γλώσσα). [1] Το πρότυπο για τους κατοίκους του Βυζαντίου ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος και όχι κάποιος Ρωμαίος αυτοκράτορας. [2]

Το History Channel ισχυρίζεται ότι η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν… Ρωμαϊκή (!!!) [βλ. εδώ], αγνοώντας ορισμένες απλές αλλά βασικές ερωτήσεις: Πόσοι Ρωμαίοι υπήρχαν στην αρχαιότητα; Αν ήταν πράγματι μια Ρωμαϊκής Αυτοκρατορία, που είχε πάει ο ελληνικός πληθυσμός που ζούσε εκεί τα 1,100 χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας; Τους απήγαγαν οι εξωγήινοι; Εξαφανίστηκαν; Οι ανοησίες πρέπει να έχουν ένα όριο! Αλλά οι άνθρωποι που κάνουν προπαγάνδα δεν γνωρίζουν όρια… Το Βυζάντιο αποκαλούνταν “Αυτοκρατορία των Ελλήνων” (Latin: Imperium Graecorum) παλιά στη Δύση και ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας “Αυτοκράτορας των Ελλήνων” (Latin: Imperator Graecorum). [3] Μια αυτοκρατορία στην οποία μιλούσαν Ελληνικά και η οποία έγινε η πηγή της νέας θρησκείας του Ορθόδοξου Χριστιανισμού όπως τον γνωρίζουμε σήμερα (στον οποίο η Ελλάδα έχει ηγετική θέση σήμερα) δεν μπορεί να είναι ο,τιδήποτε άλλο ΠΑΡΑ Ελληνική.

Όλα αυτά βέβαια είναι υπερβολικά για το History Channel.
Και τέτοιες “λεπτομέρειες” δεν ενδιαφέρουν καθόλου αυτούς που το χρηματοδοτούν…


(c) Φιλοσοφικά Τηλεγραφήματα - Φιλοσοφικός σχολιασμός της επικαιρότητας...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...