Saturday, February 16, 2013

Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα! Κάψιμο… Κάψιμο… Κάψιμο…

fireplaceΦιλοσοφικό Τηλεγράφημα του Σπύρου Κάκου [2013-02-16]:
 
Ένα δωδεκάωρο τηλεοπτικό μαραθώνιο με αντικείμενο τα... καυσόξυλα προβάλλει στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης η δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας. Για μισή ημέρα η κάμερα παραμένει καρφωμένη σε ένα αναμμένο τζάκι, ενόσω ειδικοί δίνουν συμβουλές για τα καυσόξυλα και μικρά μαθήματα πολιτιστικής παράδοσης. Την ιδέα για την εκμπομπή πήραν από το ΔΕΥΤΕΡΟ πιο δημοφιλές βιβλίο στη Νορβηγία που έχει θέμα, τι άλλο… ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ!

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που το NRK επιλέγει να προβάλει ένα «παράξενο» πρόγραμμα.
Το 2011 έπαιζε επί 134 ώρες το ταξίδι ενός κρουαζιερόπλοιου που ανέβαινε τα παράλια της Νορβηγίας προς την Αρκτική, σπάζοντας έτσι το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο, συνεχές τηλεοπτικό πρόγραμμα. Το ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλές αφού η τηλεθέαση κάποια στιγμή έφτασε το 60%, δηλαδή 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν γυρίσει στο κανάλι και παρακολουθούσαν το πλοίο.

Παλαιότερα, η οκτάωρη προβολή ενός τρένου που πήγαινε από το Όσλο στο Μπέργκεν είχε τέτοια ανταπόκριση από το κοινό που το NRK αναγκάστηκε να προβάλλει ξανά το πρόγραμμα σε επανάληψη. [πηγή: web news]

Ποιος είπε ότι η πρόοδος και το χρήμα είναι συνώνυμα της πνευματικής υγείας;

Κάψιμο…

Πρέπει να φύγω τώρα. Πάω να παρακολουθήσω ένα λουλούδι να φυτρώνει…

(c) Φιλοσοφικά Τηλεγραφήματα - Φιλοσοφικός σχολιασμός της επικαιρότητας...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...