Thursday, July 5, 2012

Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα: Χιγκς & η Επιστήμη σαν νέα θρησκεία…

ShowYourWork_thumb[3]Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα του Σπύρου Κάκου [2012-07-05]: Την Τετάρτη ερευνητές του CERN ανακοίνωσαν πως είναι σχεδόν βέβαιοι ότι εντόπισαν «κάτι που μοιάζει με το Χιγκς», το σωματίδιο που θα επιβεβαίωνε ότι γνωρίζουμε πώς η ύλη αποκτά τη μάζα της [πηγή: web news].
 
Για να το πάμε ξανά:
 
"Προβλέπω την ύπαρξη ενός σωματιδίου που θεωρώ ότι δίνει μάζα στα άλλα ΧΩΡΙΣ να εξηγώ πως αυτό το ίδιο έχει μάζα (!!!)” –> Παίρνω δισεκατομμύρια για “έρευνα” –> Κάνω συνέχεια ΤΥΧΑΙΕΣ συγκρούσεις (πολύ… επιστημονικό) σωματιδίων μέχρι να βρω κάποια ένδειξη στους μετρητές που να λένε ότι βρήκα κάτι με μάζα αυτή που προέβλεπα (αν και η θεωρία μου ΔΕΝ προβλέπει σταθερή μάζα για το σωματίδιο!!! – βλ. BBC Higgs QA) και φυσικά πίνω καφεδάκια στο ενδιάμεσο των πειραμάτων με τους φίλους μου –> Κάνω μια “ανακοίνωση” για το ότι βρήκα κάτι που ΜΟΙΑΖΕΙ με αυτό που έψαχνα και συνεχίσω την έρευνα –> Ονομάζω “άσχετο” όποιον αμφισβητεί τη χρησιμότητα της ανακάλυψης –> Παίρνω και άλλα δισεκατομμύρια για “έρευνα” –> Κάνω συνέχεια και άλλες τυχαίες συγκρούσεις σωματιδίων μέχρι να βρω κάποια ένδειξη για κάτι άλλο (δεν έχει σημασία τι) –> …
 
Επιστήμη. Πρόοδος. Χαρά.
Ποιοι είμαστε εμείς να αμφισβητήσουμε μια νέα θρησκεία στην ακμή της;
 
Πραγματικά μας λείπει ένας φιλόσοφος του επιπέδου του Νίτσε (ναι άσχετε! Ο Νίτσε ήταν εναντίον της επιστήμης! – βλ. ΝΙΤΣΕ, Ένας παράλογος πιστός!)

(c) Φιλοσοφικά Τηλεγραφήματα - Φιλοσοφικός σχολιασμός της επικαιρότητας...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...